Oικιακή μύγα
Καταπολέμηση της οικιακής μύγας
Η δραστική μείωση του πληθυσμού της οικιακής μύγας γίνεται μέσω των καλών προληπτικών αλλά και κατασταλτικών μέτρων
1. Προληπτικά μέτρα
Υγιεινή : Ιδιαίτερη φροντίδα για την καθαριότητα των χώρων, την απομάκρυνση και το καλό πλύσιμο
των κάδων σκουπιδιών και γενικότερα απομάκρυνση των οργανικών ουσιών που αποτελούν το υπόστρωμα
για την αναπαραγωγή των μυγών.
| |
Αποκλεισμός : Προστασία των ανοιγμάτων των κτιρίων με σίτες, περσίδες ή και
ηλεκτρικές αεροκουρτίνες.
|
2. Κατασταλτικά μέτρα
Ψεκασμοί : Οι συστηματικοί ψεκασμοί εξωτερικών επιφανειών μπορούν να είναι χρήσιμα εργαλεία για την καταπολέμηση των μυγών.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουμε τα σωστά αποτελέσματα ωστόσο είναι η απομάκρυνση της οργανικής ουσίας στον περιβάλλοντα χώρο που αποτελεί το υπόστρωμα αναπαραγωγής τους.
Δολωματικές επαλείψεις εντομοκτόνου με πινέλο μπορούν να γίνουν γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρα.
Εντομοπαγίδες
- Τροφοελκυστικές
- Ηλεκτρικές εντομοπαγίδες
Μύγα φρούτων
Η μύγα των φρούτων (drosophila melanogaster), είναι μικρή μύγα με μήκος περίπου 3-8 χιλιοστά, συμπεριλαμβανομένων των φτερών της. Το βασικό χαρακτηριστικό της μύγας φρούτων είναι τα μάτια της, τα οποία είναι κόκκινα στο χρώμα. Το κεφάλι και ο θώρακας έχουν μαυριδερό χρώμα και η κοιλιά είναι κάπως σκοτεινότερη.
Το κλειδί για τον έλεγχο των προσβολών της μύγας των φρούτων είναι να βρεθούν και να αποβληθούν οι πηγές αναπαραγωγής της. Κατά την έρευνα για τις πηγές αναπαραγωγής μυγών φρούτων, θυμηθείτε ότι η προνύμφη μπορεί μόνο να επιζήσει σε οργανική ουσία αποσύνθεσης που είναι υγρή. Η πρώτη προφανής θέση που ελέγχεται είναι σε σημεία όπου φρούτα ή λαχανικά είναι αποθηκευμένα έξω από τα ψυγεία ή τα δοχεία ψύξης. Επίσης συνήθως εμφανίζεται σε οινοποιεία και οξοποιίες.
Αν και υπάρχουν διάφοροι ψεκασμοί και παγίδες που χρησιμοποιούνται για να καταπολεμήσουν τις μύγες αυτές σε ένα σπίτι, το εστιατόριο ή εργοστάσιο, το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί χωρίς εξάλειψη της πηγής τους. Ένας ψεκασμός (Pyrethrin ψεκασμός) μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γρήγορη θανάτωση, που μειώνει τους πληθυσμούς των ιπτάμενων εντόμων. Ο ψεκασμός επίσης χρησιμοποιείται από αυτούς που διενεργούν ελέγχους παρασίτων για να ψεκάσουν τις περιοχές όπου οι μύγες φρούτων και άλλα παράσιτα εντόμων αναπαράγουν.
Πηγή:http://www.apolimantikiltd.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου