ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ-ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΚΟΡΙΟΙ

ΚΟΡΙΟΙ: ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ
Η ανίχνευση κοριού μπορεί να είναι δύσκολη, καθώς είναι μικρά σε μέγεθος και είναι σε θέση να κρυφτούν σε μικροσκοπικές ρωγμές και σχισμές. Ωστόσο, για στοιχεία μετά  από τσίμπημα κοριού μπορούν να βρεθουν στο κρεβάτι και σε στρώματα. Οι ζωντανοί κοριοί αφήνουν συστάδες σκούρο καφέ ή μαύρες κηλίδες αποξηραμένα περιττώματα στις μολυσμένες επιφάνειες. Οι Κοριοί αποπνέουν επίσης μια λεπτή, γλυκιά, μουχλιασμένη μυρωδιά.


Οι Κοριοί συνήθως βρίσκονται κοντά σε σημεία όπου οι άνθρωποι περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους, και  τους αρέσει να μπενουν σε μικρές ρωγμές και κοιλότητες κοντά στο σημείο όπου οι άνθρωποι κοιμούνται. Παραδείγματα περιλαμβάνουν στρώματα, ελατήρια, κεφαλάρια, μαρσπιέ, πλαίσια κρεβατιών και άλλα έπιπλα που είναι  σε απόσταση 1-3 μέτρα από το κρεβάτι. Άλλες κοινές θέσεις είναι οι ρωγμές και τα κενά πίσω από τις πρίζες, στο πάτωμα,  στα παράθυρα και την πόρτα και όπου η άκρη του χαλιού ακουμπά στον τοίχο. Οι κοριοί είναι γνωστό ότι εμφανίζονται σε πολλές διαφορετικές θέσεις και αν ο πληθυσμός τους είναι μεγάλος  έχουν περισσότερους χώρους διαβίωσης και σε περιοχές όπου είναι συνήθως λιγότερο πιθανό να εντοπιστούν.


ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΡΙΟΙ
Οι Κοριοί έχουν μικρά, επίπεδα, οβάλ σχήματος σώματα. Είναι χωρίς φτερά. Τα ενήλικα έχουν τα απομεινάρια των φτερών, αλλά δεν αναπτύσσονται πλήρως σε λειτουργικά φτερά.
Οι ενήλικοι κοριοί είναι καφέ στο χρώμα, αν και τα σώματά τους θα κοκκινίσουν μετά το τάισμα. Οι μεγάλοι κοριοί  κινούνται σχετικά αργά και έχουν μέγεθος 4-5 mm. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού έχουν μερικές φορές την εσφαλμένη αντίληψη ότι κοριοί είναι πολύ μικροί για να τους δούμε με γυμνό μάτι. Οι νύμφες μπορεί να είναι μικρές και δύσκολο να τις δει κανείς, αλλά οι ενήλικες είναι ανιχνεύσιμοι με γυμνό μάτι και μπορεί να βρεθούν σε ρωγμές και σχισμές που χρησιμοποιούν για να κρυφτούν.

Νεοεκκολαφθείσες νύμφες είναι περίπου το μέγεθος του κεφαλιού μιας καρφίτσας και είναι λευκές μέχρι να τραφούν. 
Συχνά περιγράφονται ως σχετικά με το μέγεθος και το σχήμα ενός σπόρου μήλου.


ΚΟΡΙΟΙ  ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
Η επικρατούσα ιατρική κατάσταση είναι ότι οι κοριοί που μεταφέρουν παθογόνους οργανισμούς, αλλά δεν είναι γνωστό οτι μεταδίδουν τη νόσο. Ενώ μερικές πηγές υποστηρίζουν ότι  οι κοριοί ευθύνονται για την εξάπλωση της λέπρας, πυρετού και βρουκέλλωσης, οι περιπτώσεις αυτές δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένες.
Ωστόσο, η μόλυνση μπορεί να προκύψει σε περίπτωση που κάποιος αδυνατεί να
κρατήσει τα τσιμπήματα καθαρά και απολυμασμένα, που οδηγεί σε οίδημα και αιμορραγία των δαγκώματων. Οι λοιμώξεις είναι πιο πιθανό να αναπτυχθούν στα παιδιά, τα άτομα με καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος και των ηλικιωμένων, ειδικά εκείνοι που είναι σε κρεβάτι και δεν μπορούν να περπατήσουν. Επίσης, μερικοί άνθρωποι  με τσιμπήματα από κοριούς εμφάνισαν αλλεργικές αντιδράσεις που απαιτούν ιατρική φροντίδα, ειδικά όταν εκτίθενται σε πολλά δαγκώματα.
 Ο μεγαλύτερος κίνδυνος από κοριούς είναι ο ερεθισμός των τσιμπημάτων ή τα ψυχολογικά προβλήματα με αποτέλεσμα την έλλειψη ύπνου και το άγχος. Δαγκώματα κοριού συνήθως  γίνονται ορατά σε μια ημέρα ή περισσότερο μετά τη διατροφή του εντόμου.  Μερικοί άνθρωποι δεν ερεθίζονται με το τσίμπημα. Σε ακραίες αντιδράσεις, μπορεί να εμφανιστούν έντονοι ερεθισμοί που μειώνονται σταδιακά σε μέγεθος,  μέχρι να γίνουν μικρά, κόκκινα σημάδια.
Δαγκώματα κοριού μπορεί να προκαλέσει φαγούρα και μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πρηξίματα-όπως φλεγμονές του δέρματος. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι άλλες πηγές μη-bed-bug μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς του δέρματος, καθώς και.
Εάν αντιμετωπίζετε τσιμπήματα ή άλλες δερματικές αντιδράσεις, επικοινωνήστε με έναν γιατρό. Αν κοριούς υπάρχουν στο σπίτι, μια επαγγελματική καταπολέμηση των παρασίτων θα πρέπει να έρθει σε επαφή για την εξάλειψή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου